Trivselregler

Nedan finner ni föreningens trivselregler

Följande ordnings- och trivselregler gäller alla medlemmar, boende och eventuella besökare till vår förening.

Alla medlemmar i vår bostadsrättförening har ett gemensamt ansvar för föreningens egendom och för att skapa en trivsam och harmonisk miljö i området. Trivselreglerna ska ses som riktlinjer. Vid eventuella frågor kontakta alltid styrelsen.

Bilkörning

Vår bostadsrättsförening är ett gångfartsområde. Det innebär att du delar vägen med gångtrafikanter, husdjur och cyklande eller lekande barn så håll gångfartshastighet (7-10 kmh).
Parkering får endast ske på markerade parkeringsplatser. När man använder en gästparkering ska ett gästparkeringskort, där husnumret framgår, placeras i vindrutan. Saknar du gästparkeringskort är du välkommen att kontakta styrelsen.
Det är under inga omständigheter tillåtet att parkera utmed infarten eller gräsmattor eftersom det kan hindra utryckningsfordon. Det är inte heller tillåtet att köra in bilar eller motorcyklar på husens grusgångar.  

Cykelparkering - MC

Varje hus har cykelställ där cyklar ska parkeras. Tänk på dina grannar och säkerställ att din cykel inte hindrar framkomligheten. Motorcyklar får ej köras in på grusgången.

Förråd

El-dragningen i förråden är inte dimensionerad för mer än en lampa per förråd. Inga elinstallationer får göras i förrådet utan styrelsens godkännande

Gemensamt förråd

I det gemensamma förrådet får enbart husets gemensamma utrustning finnas, samt eventuellt det som husets samtliga lägenhetsinnehavare enats om.

Gemensamma ytor

Alla ytor inom föreningens område är allmänna, förutom den tomt som ingår i lägenheterna på nedre plan (se ytmått under rubriken Staket och altan). Vi hjälps åt att hålla dom gemensamma ytorna snygga och rena.

Grillning

Det går bra att grilla med el-grill på balkong eller altan. Det är däremot inte tillåtet att använda kolgrill eftersom rök och os skapar olägenheter för grannarna.
Det finns även en grillplats vid lekplatsen i mitten av området.

Gräsklippning och Snöröjning
Alla har gemensamt ansvar för områdets skötsel. De flesta hus har egna system för gräsklippningen så prata ihop dig med dina grannar. Vissa hus följer ett schema som föreningen tillhandahåller som du kan hitta [här] länka
När det gäller snöskottning av gårdar och loftgångar anlitar föreningen entreprenör som snöröjer under veckodagar. Snöar det på kvällar och helger får vi hjälpas åt att skotta.
Snöröjning av vägarna sköts av upphandlad leverantör.

Husdjur

Hundar och katter är naturligtvis välkomna i vår förening. Hundar ska hållas kopplade och hundägaren ansvarar för att plocka upp eventuella ”olyckor” som inträffar inom området.
Som ägare till en utekatt uppmanas du att ha kontroll på din katt och plocka upp efter den. Katten ska även ha halsband.
Det är inte tillåtet att lämna skällande hundar eller jamande katter helt utan tillsyn. Har du för avsikt att skaffa ett ovanligt husdjur, kontakta först styrelsen. Vissa djur är inte lämpliga inom bostadsområdet.

Lekplatser

Sandlådan är utrustat med ett nät. Vi hjälps åt att sätta tillbaka nätet när barnen lekt färdigt i sandlådan. Går något sönder vid lekplatsen, vänligen meddela styrelsen via e-mail boklokbrunnbypark@gmail.com

Ljudnivå och fester

Fester är roligt men visa hänsyn till dina grannar. Om du planerar en fest bör du meddela dina grannar och tänk på ljudnivån, speciellt efter 22:00. Nattetid måste extra hänsyn tas. Om du har problem med oljud, prata först med dina grannar, innan du kontaktar styrelsen.

Markiser

Kontakta styrelsen innan du monterar markiser. Inom området gäller färgerna beige, grått och rött på markiserna.

Mattpiskning och städning av balkong

Tänk på att visa hänsyn vid städning av balkong. Piska inte mattor från balkongen utan använd gärna de gemensamma ytorna.

Motorvärmarna

Nyckel till motorvärmaren får du efter att kontrakt skrivits med Nyckelansvarig. Kostnaden är 60:-  per månad och avtalet tecknas för ett år. 
Elkablarna som tillhör mobilvärmaren skall tas ur när man kör ifrån platsen. 

Odlingslott

Varje hus ansvarar för uppdelning av odlingslotter och att lotterna hålls ogräsfria och fina. 
 

Parkering – extra parkeringsplatser

Det finns ett flertal gästparkeringar i området (skyltade med privat gästparkering). Var vänliga att respektera att dessa parkeringar är avsedda för gäster. Dessutom ska alltid ett gästparkeringskort med husnumret ligga synligt i framrutan. Parkering utefter infarten är absolut förbjuden. Utryckningsfordon, brandkår och ambulans måste ovillkorligen kunna komma fram. Ingen parkering på eller utmed gräsytorna är tillåten.

Området har anlagt extra parkeringsplatser som finns att hyra om ni har flera bilar i hushållet. Du som inte använder din parkeringsplats får gärna meddela gärna detta till styrelsen så att den platsen kan användas av en annan hyresgäst. Ett hushåll kan max ha 2 parkeringsplatser, har man fler fordon får de ställas utanför området.

 

Rökning

Särskild hänsyn bör tas vid rökning på balkong/altan. Det är förbjudet att kasta fimpar i området.

Soprum

Sopkärlen är endast till för hushållssopor. Påsarna ska vara väl hopknutna.
Matavfall lämnas i brunt kärl.  vara hopknutna ordentligt. Föreningen betalar för volymen på soporna och vi uppmuntrar därför till källsortering. Det är absolut förbjudet att kasta metall, kläder, mattor, plastdunkar, förpackningsmaterial m.m. i hushållssoporna.

Närmaste återvinningsplats finns i Carlslund infart Maria Krantzons väg. Sörabs återvinningscentral ligger på 5 minuters bilväg härifrån.

Staket och Altan

För att behålla områdets utseende och enhetlighet får inga till- eller ombyggnader av altan eller balkong ske utan styrelsens godkännande. Tillåtelser behövs också för uppsättning av täckande tyg eller annat. 

Städdagar

Trädgårdsgruppen anordnar två städdagar per år under våren och hösten. Tillsammans hjälps vi åt med krattning, oljning av staket, rensning av takrännor och andra uppgifter. Vi avslutar med att grilla tillsammans i lekparken.

Utemöbler, blommor

Alla har rätt att utnyttja de gemensamma ytorna. Inga utemöbler eller blommor får permanent placeras utanför den nedre lägenhetens tomtgräns (se ytmått under rubriken staket och altan). Om huset önskar köpa in eller sätta ut gemensamma möbler på allmän yta uppmuntrar styrelsen detta, såvida det sker i samråd med samtliga lägenhetsinnehavare i huset.

Husets kortsida hör till de gemensamma ytorna.

Vill du skriva ut reglerna, klicka här